zaterdag 24 november 2012

vrijdag 23 november 2012

vrijdag 16 november 2012

In de tuin

Vandaag wat hangerig thuis met een flinke verkoudheid. Om de te laten vermaken door de vogels heb ik flink wat voer buiten gelegd. Al snel kwamen de eerste gegadigden; koolmezen en pimpelmezen. De merel liet zich ook snel zien. daarna de spreeuwen en de gaai. Tot slot kwam paartje tortel nog op bezoek. En de verkoudheid was snel vergeten!



 


 



zondag 11 november 2012

Ransuilen en pestvogels

Zondag 11 november was het prachtig weer. Eerst daarom naar de pestvogels in Bovenkerk. Maar die hielden het voor gezien, want overal stonden fotografen. Een jonge pestvogel, nog zonder kuif, was zijn groep kwijt. Hij was de pineut.
Daarna naar Uithoorn, waar de eerste ransuilen weer op hun winterplek waren neergestreken.



zaterdag 10 november 2012

Pestvogels in Amstelveen

Donderdag is er een groep pestvogels (zo'n 30) neergestreken in Westwijk. Vrijdag tegen de middag ging ik kijken en trof daar net zoveel fotografen als pestvogels. Sommige bewoners kwamen met grote verbazing naar buiten en vonden de fotografen meer bijzonder dan de pestvogels! Met "roepi, roepi"werden de jagers gepest.... Maar wij genoten van die prachtige vogels en zachtaardige geluiden.





zondag 4 november 2012

Haamstede

Met een groep gelijkgestemde vrouwen op stap naar Zeeland. Telelenzen en verrekijkers mee en ook dikke jassen. Op de heenweg bij kijkhut De Kluut (Willemstad) scoorden we de eerste topper: een zeearend. Helaas lag mijn fototoestel in de auto....
Daarna volgde veel moois. Toppunt waren de sneeuwgorzen en patrijzen. Het donkere weer was niet bevorderlijk voor het vogelfotograferen, maar leverde wel prachtige luchten op.


Patrijzen

Duizenden scholeksters


Heel veel torenvalken, dus veel prooi

Schelphoek bij Burgh Haamstede

Schelphoek

Zeewier
Ouddorp


Brouwersdam

Sneeuwgorzen